+36 20 9 266 686 hello@juda.hu

Teendők weboldal átadása után – a weboldal népszerűsítése

"
online marketing grafika

A weboldalak fejlesztése és készítése hosszú folyamat. Azonban a legtöbb ügyfél a weboldal elkészültével végez is a munkával, és úgy gondolja, hogy az átadás után már az oldal magától népszerű lesz. Ez azonban sajnos nem igaz. Az átadás után kezdődik az igazi munka, hogy elérjük a kitűzött célokat. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony marketing stratégiát, amelyek segítenek az oldal népszerűsítésében az átadás után.

1. Keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőoptimalizálás az egyik legfontosabb marketing stratégia. Az emberek többsége a Google-on keresgél  és a találati lista első oldalán szereplő weboldalak kapják a legtöbb látogatót. A SEO segít abban, hogy az oldalunk a kereső találati listájának elején szerepeljen, így több látogatót vonzunk.

A SEO egy összetett folyamat, amely magában foglalja a kulcsszókutatást, a tartalomoptimalizálást, a meta adatok beállítását és a linképítést. Ha nem ért az SEO-hoz, érdemes szakértőt foglalkoztatni, aki segít az oldal optimalizálásában.

Bővebben: 10 alapvető SEO (keresőoptimalizálás) tényező 1. rész

2. Tartalommarketing

A tartalommarketing segít az oldal népszerűsítésében és a látogatók vonzásában. A tartalommarketing magába foglalja a blog írását, a videók készítését és a szórakoztató tartalmak terjesztését a közösségi média platformokon.

Fontos, hogy a tartalom értékes legyen és releváns az olvasók számára. Ha értékes, szórakoztató és informatív tartalmakat készít, akkor az olvasók nagyobb valószínűséggel osztják meg a cikkeket, ami több látogatót vonz az oldalra.

3. E-mail marketing

Az e-mail marketing hatékony módja annak, hogy megtartsuk a leendő és meglévő ügyfeleink érdeklődését az oldal iránt. Az e-mail marketing segítségével új termékekről, szolgáltatásokról, akciókról és frissítésekről lehet értesíteni az olvasókat. A jó e-mail marketing kampányokban, hogy releváns, értékes és személyre szabott üzeneteket tartalmaznak.

Fontos, hogy az ügyfelek beleegyezésével küldjünk e-mailt, és lehetőséget adjunk nekik a leiratkozásra.

4. Közösségi média marketing

A közösségi média platformok fontos szerepet játszanak az online marketingben. A Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn és más platformok segítségével könnyedén elérhetjük a célközönségünket és növelhetjük az oldalunk látogatottságát.

Fontos, hogy az oldalunkhoz igazodó, minőségi és érdekes tartalmakat osszunk meg a közösségi média platformokon és rendszeresen posztoljunk, hogy folyamatosan kapcsolatban legyünk az ügyfelekkel. Az interakciók és az ügyfél visszajelzések alapján tovább finomíthatjuk a marketing stratégiánkat.

5. Influencer marketing

Az influencer marketing az egyik legújabb és legnépszerűbb marketing stratégia a közösségi média platformokon. Az influencer marketing során egy jól ismert személy vagy cégtulajdonos, akinek nagy követői bázisa van, reklámozza a termékeinket vagy szolgáltatásainkat.

Az influencer marketing egy nagyon hatékony módja annak, hogy növeljük az oldalunk ismertségét és elérjük a célközönségünket. Azonban fontos, hogy az influencer megfeleljen az oldalunk témájának és célközönségének, hogy a reklám hatékony legyen.

6. Fizetett hirdetések

A fizetett hirdetések egy másik hatékony eszköze az online marketingnek. A Google Ads és a Facebook Ads két olyan platform, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy célzott hirdetéseket jelenítsünk meg az internetezőknek.

A Google Ads lehetővé teszi, hogy a keresőszavakra optimalizált hirdetéseket jelenítsünk meg a Google keresőjében, a Google Display Hálózatban pedig banner hirdetéseket jeleníthetünk meg az interneten böngészőknek. A Facebook Ads lehetővé teszi, hogy hirdetéseket jelenítsünk meg a Facebook-on és az Instagram-on, és célzottan érjük el a célközönségünket.

Fontos azonban, hogy az összes fizetett hirdetésünk megfeleljen az adott platform szabályainak és az oldalunk témájának, hogy hatékony legyen. A hirdetéseknek vonzónak kell lenniük és értékes információkat kell tartalmazniuk, hogy az internetezők rákattintsanak és megismerjék az oldalunkat.

Összefoglalás

Az online marketing területe széles és összetett. Az átadás után kezdődik az igazi munka, hogy elérjük az oldalunk céljait és növeljük a látogatóink számát. A SEO, a tartalommarketing, az e-mail marketing, a közösségi média marketing és az influencer marketing, fizetett hirdetések mind hatékony eszközök az oldal népszerűsítésére és a látogatók vonzására. Azonban fontos, hogy a marketing stratégia az oldalunk témájához és célközönségéhez igazodjon, hogy hatékony legyen.