+36 20 9 266 686 hello@juda.hu

Bérelhető webshop (Shoprenter, Unas, Shopify) vagy WordPress (WooCommerce) vagy egyedi fejlesztés

2022 jún 1 | e-kereskedelem, webshop, Wordpress

"
számítógép, klaviatúrán egy kis bevásárlókosár

Általánosságban fogjuk összehasonlítani a bérelt webshopok ( pl. Shoprenter, Unas, Shopify), a WordPress-WooCommerce és az egyedi fejltesztésű webshop motorokat a legtöbbet kérdezett szempontok szerint: beállítás, fizetési módok, testreszabhatóság, ár, SEO és az elkészítés ideje.  A bérelhető webshop motorok összeasonlítása is egy külön cikket megérne. Mi most ezeket egy kalap alá vesszük.

Azt is elmondjuk, hogy az egyes területeken melyik e-kereskedelmi platform a kiemelkedő, hogy segítsünk eldönteni, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára.

Vágjunk bele!

Beállítás

A bérelhető webshopok és a WordPress (WooCommerce) estében is elmondhatjuk, hogy viszonylag egyszerű a beállításokat elvégezni. Nagyon sok segédanyag áll rendelkezésre, oktatóanyagok, videók, Facebook csoport, ahol lehet kérdezni.

Egyedi fejlesztés: itt ezt nagy valószínűséggel a fejlesztő végzi, tehát ha fizetünk érte, nem lehet gond ez sem.

Fizetési módok

Általánosságban elmondhatjuk, hogy egyre bővülnek a lehetőségek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mind a bérelhető webshopok, mint pedig a WordPress-WooCommerce esetében. Biztosan találunk olyan fizetési módot, amit a vásárlóközönségünk is kedvel és nekünk is megfelel.

Az egyedi fejlesztésnél majdnem minden megoldható.

Testreszabhatóság

Testreszabhatóság, design tekintetében a bérelt webáruházak kicsit kötöttebbek, mint a WordPress-WooCommerce kombinációban.
Még ez előbbinél megvan mindennek a helye, vannak módosítható, szerkeszthető elemek, a WordPress esetében nagyobb a szabadság.

A WooCommerce a WordPress egyik ingyenes e-kereskedelmi bővítménye, ami alapverzióban is sokat tud, de további bővítményeket adhatunk hozzá szükség esetén. A legtöbb esetben pár sor kód is elég – a hozzáértőknek.

Az egyedi fejlesztésnél, mint egy szabóságnál, teljesen egyénre szabott.

Ár

A bérelt webáruházaknál létezik havi és éves fizetési lehetőség is. Utóbbi esetében általában kedvezménnyel. Többféle csomagból választhatunk a szolgáltatások mennyiségétől függően, ez nyilván az árban is megnyilvánul. Csak hogy legyen elképzelés a nagyságrendről, az Unas esetében pl. havi nettó 3 490,- Ft a legkisebb csomag, a legdrágább nettó 19.990,- Ft.

A Shoprenter csak egy kicsit drágább, ott 4 990,- Ft + Áfa a legkisebb csomag.

A Shopify legkisebb csomagja 29 USD havonta.

A WordPress-WooCommerce akár ingyenes is lehet, ha mi magunk készítjük, azaz értünk hozzá. Amennyiben webdesignert bízunk meg a feladattal kb. 2-300 000-től indulnak az árak, ha ügynökséget ezt nyugodtan megszorozhatjuk legalább 2-vel, de lehet, hogy 3-al is.

Az egyedi fejlesztésnél, mint ahogy az egyéb lehetőségeknél, az ár is a csillagos ég. Milliós nagyságrendben gondolkodjunk!

SEO

A bérelt webáruházaknál – csomagtól függően – beépített SEO eszközökkel dolgozhatunk.

A WordPress esetében több, akár ingyenes – bővítményt is választhatunk, ami segít a keresőoptimalizálásban.  A legnépszerűbb talán a Yoast.

Az egyedi fejlesztés esetében a SEO, keresőoptimalizálás is megoldható –  természetesen.

Elkészítés ideje

Lévén, hogy a bérelt webáruházak kész sablonok, ahol több téma közül választhatunk, ha minden anyag rendelkezésünkre áll ( termékképek, grafikai anyagok, stb. ) és már túl vagyunk a szerződések aláírásán is, akár 1-2 hét alatt is elkészülhet – ez nyilván függ a termékek számától is.

A WordPress esetében ez egy kicsit több időt vehet igénybe, hiszen a design-t is magunknak kell kialakítani, ( de ez előny is lehet! ). Ez a kialakítás meghosszabbíthatja a munkát 1-2 héttel – ha tudjuk mit szeretnénk.

Egyedi fejlesztés: sosem lesz kész. Folyamatos fejlesztést igényel, ami nem csak idő, de pénz kérdése is.

Összegzésül

 
Biztos, hogy lehet ennél majd részletesebb összefoglalót, összehasonlítást is olvasni máshol, de a mi célunk most csak annyi volt, hogy egyfajta általános rálátást kapjon a témára.