+36 20 9 266 686 hello@juda.hu

WordPress piaci részesedés: mennyi WordPresst fut az interneten?

2022 márc 9 | weboldal, Wordpress

"
torta és tortaszelet

A WordPress az egyik legismertebb és legszélesebb körben használt tartalomkezelő rendszer (CMS) a weben. De mennyire népszerű pontosan? Mekkora a WordPress piaci részesedése, és a web mekkora része fut az infrastruktúráján?

A kis személyes blogoktól a nagy vállalati és e-kereskedelmi weboldalakig az internet hatalmas részét a WordPress uralja. A főbb, felismerhető márkák, mint például a The New York Post, a Bloomberg, a TED, a Blender, a TripAdvisor, a Zillow, a Zoom, az Etsy és a BBC America (és még sokan mások) WordPress keretrendszert használnak.

Ebben a bejegyzésben lebontjuk a WordPress piaci részesedésének alapjait, és beszélünk arról, hogyan viszonyul a versenytársaihoz. Lássuk!

Hogyan áll fel a WordPress a versenytársakkal szemben

Az interneten található CMS-alapú weboldalak nagy része WordPresst használ. Attól függően, hogy kinek az adatait tanulmányozzuk, ez a százalék körülbelül 44% és 65% között mozog. Ássunk egy kicsit mélyebbre!

A GigaPress által végzett 2021-es esettanulmány szerint a WordPress piaci részesedése a következőképpen oszlik meg:

  • A CMS-weboldalak nagyjából 44,26%-a WordPress-en fut.
  • Forgalom alapján, az első 10 000 weboldal 10,57%-a  WordPress-t használ.
  • Az 1000 legnépszerűbb weboldal 4,4%-a WordPress-en fut.

A GigaPress tanulmányban szereplő legnépszerűbb weboldalakat  az Amazon által üzemeltetett Alexa Top Sites azonosította és rangsorolta. A felsorolt ​​weboldalak többsége valójában valamilyen privát CMS-en fut. De a privát webhely-infrastruktúrán kívül a WordPress futtatja a weboldalak nagy részét.

A W3 Techs ezzel ellentétes kutatása szerint a WordPress 65,3%-os piaci részesedéssel rendelkezik az ismert tartalomkezelő rendszert használó weboldalak között. A W3 Techs szerint a WordPress biztosítja a CMS-weboldalak nagy részét, a Shopify pedig mindössze 6,7%-kal áll a második helyen.

Elég nagy a különbség az első és a második hely között. Nyilvánvaló, hogy a WordPress piaci részesedése meglehetősen jelentős. Most pedig nézzünk meg néhány okot, amiért a WordPress olyan népszerű weboldal platform.

Miért olyan népszerű platform a WordPress??

A WordPress több okból is népszerű a weboldal tulajdonosok körében. Ez egy sokoldalú platform, amely minden méretű és funkciójú weboldalon jól működik. A WordPress mindenhol jelen van, a kis blogoktól , az üzleti weboldalaktól az óriási e-kereskedelmi weboldalakig.

Azoknak a weboldal-tulajdonosoknak, akik kisebb költségvetéssel rendelkeznek és nincs technikai tudásuk, a WordPress.com egy jó ingyenes lehetőség arra, hogy megismerkedjenek az alapokkal. Egy ingyenes weboldal azért nem rendelkezik ugyanazokkal a funkciókkal, mint egy saját üzemeltetésű WordPress-weboldal, még mindig meglehetősen rugalmas. Több téma közül lehet választani és még a kezdők is könnyen, gyorsan boldogulnak. Ez sok felhasználó számára nagy vonzerőt jelent.

A WordPress még jobban testreszabhatóbb oldala a WordPress.org-on keresztül érhető el. Hatékony, többfunkciós weboldal építhető fel saját domain tárhelyével és a saját- és a célközönsége igényeire igényeire szabva egyedi témával. Ezenkívül több mint 59 000 ingyenes bővítményt hoztak létre a fejlesztők, hogy segítsék a felhasználókat weboldalaik működésében.

Ha Ön fejlesztő, kódolhatja saját üzemeltetésű WordPress-weboldalát, vagy egy külső fejlesztőt  is hívhat a segítségére. Alternatív megoldásként használhat egy sablont vagy egy weboldalkészítőt, például a Divi-t, hogy megadja a kívánt megjelenést és funkcionalitást.

Mivel a WordPress nyílt forráskódú, a weboldal tulajdonosok számos lehetőséggel rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy mit akarnak elérni a weboldalukkal. A weboldal olyan egyszerű vagy összetett lehet, amennyire szeretné. Mivel a WordPress több platformmal is integrálható, szinte bármit létrehozhat, amit csak akar.

A WordPress körüli hatalmas közösség meglehetősen egyszerűvé teszi a segítség kérését. Annak ellenére, hogy a platform nyílt forráskódú jellege azt jelenti, hogy nincs személyes technikai támogatás, a felhasználók a fórumon keresztül kapcsolatba léphetnek a fejlesztőkkel.  Ezen kívül számtalan hasznos és ingyenes online forrás áll rendelkezésre a weboldalakkal kapcsolatos problémák megoldásához.

Összegzésül elmondhatjuk, hogy nem véletlen, hogy a WordPressnek ilyen nagy a piaci részesedése.  Ennek a platformnak nagy jövője van, igen népszerű, folyamatosan fejlesztik, nagy igény van rá, széles körű igényeket szolgál ki. Mi a WordPress mellett tettük le a voksunkat.